KOTIMAAN-BANNERI7 (7)

Viikonloppuna on Svea Perinnän nimissä lähetetty tietojenkalasteluviestejä, joissa pyydetään kirjautumaan verkkopankkitunnuksilla Svean www-osoitetta muistuttavaan osoitteeseen. Kyseessä on jälleen yksi esimerkki ikävästä huijausilmiöstä, jossa mm. viranomaistahojen kuten tullin, verottajan sekä muiden luotettaviksi miellettyjen tahojen nimissä yritetään päästä käsiksi ihmisten verkkopankkitunnuksiin.

Svea Perinnällä ei ole mitään tekemistä näiden viestien kanssa. Viesteissä olevaa linkkiä ei tule klikata eikä viestiin muutoinkaan pidä vastata. Tietojenkalasteluyritykset voi ilmoittaa Viestintäviraston Kybertuvallisuuskeskuksen osoitteeseen cert@viestintavirasto.fi.

Svea Perintä ei pyydä verkkopankkitunnuksia tekstiviestitse tai sähköpostitse eikä näillä jaettavien linkkien kautta. Missään tapauksessa näiden tai vastaavien kalasteluviestien johdattelemana ei tule antaa verkkopankkitunnuksiaan.

Mikäli vahinko on jo tapahtunut, kehotamme viipymättä olemaan yhteydessä omaan pankkiin, joka voi sulkea verkkopankkitunnukset sekä ohjeistaa jatkotoimenpiteiden osalta.

Tietojemme mukaan viestin sisältö mukailee aiempien vastaavien kalasteluviestin muotoilua:

”Sinulla avoin lasku järjestelemässämme 26.6.2014 lähtien, lain mukaan maksuhäiriömerkintä voidaan merkitä teille huomenna 10.8.2014. Lasku muodostuu maksumuistutuslaskusta 5 euroa + viivästyskulut 3,18 euroa eli yht 8,18 euroa on yhä maksamatta. Voit tarkastella tietojasi ja laskujaperinnän online palvelusta [osoite poistettu]. Terveisin Svea-Perintä.”

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.