0830o_kuvaOscarLindell

Kuva: Oskar Lindell

Kaj Bärlund vastaanotti perjantaina 15. elokuuta tasavallan presidentin avoimen kirjeen, jolla hänelle myönnetään ministerin arvonimi. Tasavallan presidentti myönsi Kaj Bärlundille arvonimen Porvoon kaupungin, Suomen ympäristökeskuksen ja Finlands svenska socialdemokrater ry:n esityksestä. Arvonimeen liittyvät juhlallisuudet järjestettiin Porvoon kaupungintalolla.

Kaj Bärlund on arvostettu ja merkittävä yhteiskunnallinen vaikuttaja niin kansainvälisesti, kansallisesti kuin paikallisestikin. Huomattavan poliittisen ja virkauran lisäksi Kaj Bärlund on ansioitunut myös eri yritysten ja yhdistysten hallinto- ja johtotehtävissä. Hän on toiminut mm. YK:n Euroopan talouskomission ECE:n ympäristö- ja asunto-osaston päällikkönä, Suomen ympäristökeskuksen pääjohtajana, ympäristö- ja asuntoministerinä sekä kansanedustajana.

– Kaj Bärlund on edistänyt myös Porvoon asioita neljän vuosikymmenen aikana yhtenä kaupungin johtavista luottamushenkilöistä mm. kaupunginvaltuuston jäsenenä ja kaupunginhallituksen puheenjohtajana. Kaj on rakentavalla asenteellaan ja yhteistyötaidoillaan edesauttanut merkittävästi myös poliittisesti vaikeiden asioiden maaliin saattamisessa, kiitti Porvoon kaupunginhallituksen puheenjohtaja Matti Nuutti onnittelupuheessaan.

Ministeri Kaj Bärlund kertoi kiitospuheessaan ympäristön kulkeneen punaisena lankana hänen kaikessa toiminnassaan. Bärlund korosti lisäksi kansainvälisen yhteistyön merkitystä ja totesi myös Suomen kaltaisen pienen maan voivan olla tehokas vaikuttaja. Merkittävinä, omana uraansa liittyvinä saavutuksina Kaj Bärlund mainitsi mm. Suomen vuonna 1989 kokoon kutsuman, globaaliin sopimukseen johtaneen maailmanlaajuisen kokouksen stratosfäärin suojelemiseksi sekä arktisten alueiden ympäristöyhteistyötä koskevan aloitteen, joka johti nopeasti arktisen alueen maiden hallitusten järjestäytyneeseen yhteistyöhön.

Suomen entinen, pitkäaikainen pääministeri Paavo Lipponen puhui juhlassa kriiseistä, mm. ajankohtaisesta Ukrainan tilanteesta. Professori Trevor Harris Aalto yliopistosta piti esityksen otsikolla ”Arjen kauneutta”. Tasavallan presidentin avoimen kirjeen ministeri Bärlundille luovuttivat kaupunginhallituksen puheenjohtaja Matti Nuutti ja kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujula Porvoon kaupungilta, pääjohtaja Lea Kauppi Suomen ympäristökeskuksesta, toiminnanjohtaja Mikael Hiltunen Finlands svenska socialdemokrater ry:stä ja puheenjohtaja Matt Hellsten Porvoon sosiaalidemokraattisesta kunnallisjärjestöstä.

Tilaisuudessa luettiin myös presidentti Tarja Halosen kirjallinen tervehdys. Halonen totesi Kaj Bärlundin ansaitsevan kaiken arvostuksen toiminnastaan kansanedustajana, ministerinä ja oman kotikaupunkinsa hyvinvoinnin edustajana. Bärlund on hänen mukaansa ollut yli puoluerajojen luottamusta nauttinut virkamies sekä Suomessa että kansainvälisissä tehtävissä.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.