KOTIMAAN-BANNERI7 (7)

Keski-Suomen liitto käynnisti koko henkilöstöään koskevat yhteistoimintaneuvottelut 14.8.2014. Keski-Suomen liitossa työskentelee 31 henkilöä.

YT-neuvottelujen syynä ovat tehtävien uudelleen järjestelyt ja liiton kiristyvä talous. Maakuntavaltuusto hyväksyi kokouksessaan kesäkuussa Keski-Suomelle uuden kehittämisstrategian. Toimisto tarkistaa organisaatiotaan strategian mukaiseksi. Maakuntavaltuusto myös leikkasi jäsenkuntien maksuihin perustuvaa Keski-Suomen liiton ensi vuoden budjettia kolme prosenttia eli noin 102 000 euroa. Lisäksi liiton taloutta kiristävät henkilöstö- ja eläkekustannusten ja muu kustannustason nousu.

Paineita talouteen tuo lisäksi EU:lta saatavan rakennerahasto-ohjelmien hallinnointiin tarkoitetun teknisen tuen väheneminen ensi vuonna noin 200 000 eurolla.

YT-neuvotteluissa haetaan säästöjä ja säästökohteita mm. toiminnan supistamisen kautta. Mikäli säästöt kohdistuisivat kokonaisuudessaan henkilöstöön, merkitsisivät ne muutaman henkilötyövuoden vähennystä.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.