TK_1_1200px

Tapani Karvinen

Piraattipuolue valitsi sunnuntaina 17.8.2014 pidetyssä puoluekokouksessaan uudeksi puheenjohtajakseen 33-vuotiaan Tapani Karvisen. Kaksivuotiselle kaudelle valittu Karvinen haastoi istuvan puheenjohtaja Harri Kivistön tiukassa äänestyksessä, joka päättyi Karvisen hyväksi äänin 33-29. Karvisen valinta suoraan puoluehallituksen ulkopuolelta osoittaa jäsenistön halua etsiä rohkeita ratkaisuja kehittääkseen puolueen toimintaa ja tunnettuutta. Harri Kivistö jatkaa puoluehallituksen varsinaisena jäsenenä.

Tapani Karvinen on viestintään suuntautunut datanomi ja kansalaisaktiivi, joka on palvellut menestyksekkäästi Varsinais-Suomen Piraattien puheenjohtajana. Hänellä on myös kansainvälistä työkokemusta teknologia-alalta.

”Piraattipuolueen ongelma jo pitkään on ollut aiheetta pienpuolueen imago, tässä meillä on paljon kehitettävää. Nytkin jo neljän tuhannen jäsenen tietoyhteiskunta-aiheita parhaiten ymmärtävä puolue on ehdottoman tarpeellinen Suomen poliittisessa kentässä.” kertoo Tapani Karvinen heti valinnan jälkeen.

Puolue valitsi kokouksessaan myös kaksi varapuheenjohtajaa. Tehtäviin valittiin hollolalainen Pasi Palmulehto ja espoolainen Janne Paalijärvi. Pasi Palmulehto on aikaisemmin toiminut puolueen puheenjohtajana ja varapuheenjohtajana. Paalijärvi on puolestaan toiminut aikaisemmin puoluehallituksessa tiedottajana.

”Jatkossa tuomme terävämmin esiin kehittyvän tietoyhteiskunnan tarjoamia mahdollisuuksia niin demokratialle, oppimiselle kuin myös taloudelle. Kyse on yhteiskunnan kehittämisestä mielekkäämmäksi, vähemmän byrokraattiseksi ja yksilöä huomioivaksi.”, linjaa Karvinen.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.