KOTIMAAN-BANNERI7 (7)

Nastolassa tapahtuneesta poliisin aseenkäyttötilanteesta on päätetty aloittaa esitutkinta tapahtuman perusteelliseksi ja objektiiviseksi selvittämiseksi. 

Poliisi ampui 27.7.2014 Nastolassa ns. tukiaseella yhden laukauksen kohdehenkilön jalkaan. Tämä tapahtui tilanteessa, jossa kohdehenkilö käskytyksestä piittaamatta lähestyi kahta poliisimiestä eikä luopunut kädessään olleesta aseesta. Poliisi oli mennyt paikalle saatuaan hätäkeskukselta ilmoituksen aseen kanssa naapuriaan uhkailleesta henkilöstä. 

Vuonna 1937 syntyneen miespuolisen kohdehenkilön kädessä ollut ase on osoittautunut ilma-aseeksi, joka erehdyttävästi muistuttaa ampuma-asetta. Asian alustavassa selvityksessä on tullut ilmi seikkoja, jotka viittaavat siihen, että ampuma-asetta käyttänyt poliisimies on toiminut hyväksyttävässä hätävarjelutilanteessa. 

Tämän kaltaisiin tilanteisiin liittyy kuitenkin aina merkittävä selvittämisintressi, eikä alustavien selvitysten perusteella tapahtumainkulusta ole mahdollista saada riittävän tarkkaa ja kattavaa kuvaa. Asian perusteelliseksi selvittämiseksi suoritettaan esitutkinta, jossa selvitetään, onko käsillä ollut sellainen rikoslaissa tarkoitettu hätävarjelutilanne, joka on oikeuttanut ampuma-aseen käyttämiseen kohdehenkilöä kohtaan. 

Esitutkinta toimitetaan nimikkeellä epäilty hätävarjelun liioitteluna tehty törkeä pahoinpitely

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.