Range+Rover+edestä

Helsingin poliisi tutkii perjantaina 8.8.2014 n. klo 14 tapahtunutta törkeää petosta, jonka yhteydessä Takoraudankujalla sijaitsevasta autoliikkeestä saatiin koeajoon väriltään musta vuosimallia 2007 oleva Range Rover Sport -katumaasturi, joka on edelleen kateissa.

Autoliikkeeseen oli tullut n. 50-vuotias mieshenkilö, joka oli puhunut suomea mahdollisesti virolaisittain murtaen. Mies oli halunnut ottaa koeajoon myynnissä olevan em. Range Roverin, jonka myyntihinta on n. 40.000 euroa. Autossa oli kiinnitettynä tilapäiset rekisteritunnukset (ns. siirtolupakilvet) GK-7870. Mies oli esittänyt suomalaisen ajokortin nimellä Jorma Pesonen. Ajokortin valokuva vastasi vuokraajaa. Yhteystietoja kysyttäessä mies jätti käyntikortin, jossa Pesosen ammatiksi ilmoitetaan metsästyskonsultti.

kasvokuva+Pesonen

Sopimuksen mukaan auto piti palauttaa samana päivänä klo 18 mennessä. Kun autoa ei palautettu ajallaan ja miehen ilmoittamasta puhelinnumerosta häntä ei tavoitettu, autoliikkeen edustaja teki asiasta poliisille rikosilmoituksen. Suoritetuissa tutkimuksissa on selvinnyt, että vuokrauksen yhteydessä käytetty ajokortti on väärennetty, sillä Suomessa ei ole rekisteröity ajokortista ilmenevällä syntymäajalla varustettu kalastuskonsultti Jorma Pesosta.

Poliisi julkaisee valokuvan sekä vuokrauksen suorittaneesta henkilöstä että petoksella haltuun saadusta autosta. Poliisi pyytää yleisön apua miehen henkilöllisyyden ja olinpaikan selvittämiseksi. Lisäksi poliisi pyytää tietoja kateissa olevan Range Roverin liikkumisesta ja olinpaikasta.

Havainnot valokuvan miehestä ja autosta pyydetään ilmoittamaan virka-aikana Helsingin poliisin puhelinnumeroon 0295475242 ja virka-ajan jälkeen numeroon 0295474080 tai sähköpostilla osoitteeseen omaisuusrikoksetrpo.helsinki@poliisi.fi.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.