Mikko_Savola

Puheenjohtaja Mikko Savola tulee ylipäällikkön toimintaa. (Kuva: Petteri Löppönen)

Reserviläisliiton puheenjohtaja antaa täyden tukensa Presidentti Niinistön toiminnalle Ukrainan kriisin ratkaisemiseksi.

Reserviläisliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Mikko Savola tukee Suomen aloitteellisuutta Ukrainan kriisin ja Venäjän pakotteiden pikaisessa ratkaisemisessa.

– Kärjistynyt tilanne Ukrainassa on vellonut jo viime marraskuusta lähtien. Vaikutus länsimaihin on erittäin suuri sekä itse kriisillä että siihen liittyvällä valtapoliittisella kiistalla. Suomi on etulinjan kärsijänä Venäjän pakotteiden kautta. Mitä pidempään kriisi jatkuu sitä suurempia negatiiviset vaikutukset ovat.

Puheenjohtaja Mikko Savola muistuttaa, että taloudellisten vaikutusten lisäksi ilmassa on myös suurempia jännitteitä. Ukrainasta muualle leviävä, laajempi sotilaallinen konflikti ei saa olla vaihtoehto, sillä laajempi konflikti aiheuttaisi pysyvää vahinkoa koko maailmalle. Tämän ehkäisemisessä Suomen tulee Savolan mielestä olla jatkossakin aktiivinen.

– Suomella on pitkä ja osaltaan verinenkin historia konfliktin osapuolena olemisesta. Suomi on liittoutunut Euroopan unioniin, mutta sotilaallisesti olemme liittoutumaton maa. Sen vuoksi on tärkeää, että keskusteluyhteys on auki joka suuntaan.

Puheenjohtaja Mikko Savolan mukaan Reserviläisliitto tukee Presidentti Niinistön työtä kriisin laukaisemiseksi.

– Reserviläisliitto antaa täyden tukensa Tasavallan presidentti, ylipäällikkö Sauli Niinistölle jatkaa työtään ja aloitteellisuuttaan Suomen parhaaksi. Yhtään konfliktia ei neuvottelematta ratkaista, kuten presidentti Niinistö on sanonut.

Etelä-Hämeen Reserviläispiirin perinteisessä komentajien illanvietossa Hämeenlinnassa tänään puhunut puheenjohtaja Savola muistuttaa myös Suomen oman puolustuskyvyn merkityksestä osana ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa. Kuluvan vaalikauden suurten leikkausten jälkeen kertausharjoitusten määrä ja puolustusmäärärahojen taso on pikaisesti tarkistettava ja korjattava riittävälle tasolle.

– Tälle ei ole olemassa muuta vaihtoehtoa!

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.