metsä

Jyväskylän seurakunta on sisällyttänyt noin kahdeksan hehtaarin alan Metso-ohjelmaan. Metsäala on Korpilahdella Raidanlahden kylässä Hanslampien pohjoispuolella puron varressa. Alueella on runsaslahopuustoista metsää. (Kuva: Olavi Kivi)

Jyväskylässä järjestetään Kirkon ympäristöpäivät 20.–21.8.2014 kylpylähotelli Laajavuoressa. Päivillä ovat mukana esimerkiksi Sini SaarelaPentti Linkola ja Timo Laaninen. Ympäristöpäivillä käsitellään muun muassa ympäristökasvatusta ja kirkon roolia ympäristöasioissa.

Ympäristöfilosofi Pentti Linkola avaa keskustelun keskiviikkoaamuna. Hän aikoo käsitellä puheenvuorossaan ympäristöasioita ja erityisesti luonnonsuojelua sekä kirkon mahdollisuuksia luonnonsuojelussa.

Torstaina on vuorossa ympäristöaktivisti Sini Saarela, joka tunnetaan parhaiten Greenpeacen mielenosoituksesta, joka järjestettiin Venäjän arktisen alueen öljynporauksia vastaan syksyllä 2013.

Seurakunnille heitetään metsähaaste Ympäristöpäivillä

– Metsä on kaikkien kirkko. Ympäristöasiat kuuluvat kaikille ihmisille. Ympäristöpäivillä on kaksi tavoitetta. Ensimmäinen on se, että seurakuntalaiset ja kirkon työntekijät kohtaavat. Mukana on todella monenlaisia kirkon työntekijöitä papeista puutarhureihin ja talousihmisiin. Toinen tärkeä tavoite on se, miten ympäristö voi toimia motivaation ja voiman lähteenä, yhteiskunnan ja kestävän kehityksen asiantuntija ja rovasti Ilkka Sipiläinen sanoo.

Kirkon ympäristöpäivillä esitetään myös metsähaaste seurakunnille, jotta monimuotoisuutta saataisiin turvattua. Tavoitteena on, että jokainen seurakunta rajoittaa 10 % metsämaastaan luonnonsuojelualueeksi, kirkot nimeäisivät jonkin metsäalueen kirkkometsäksi ja seurakunnat luopuisivat isoista avohakkuista.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.