JMC_2638

Kuva: Jo-Anne McArthur, 2011. Kuvassa Kanadan Marinelandissa elävä Kiska-miekkavalas.

Maailmassa elää yli 80 lajia suurvalaita, delfiinejä ja pyöriäisiä, joista viimeksi mainittuja tavataan myös Suomen vesillä säännöllisesti. Osa lajeista on erittäin tai jopa äärimmäisen uhanalaisia. Suurvalaita ja delfiinejä pidetään vankeudessa viihdyttämässä ihmisiä, niitä kuolee kalastusverkkoihin sekä saasteiden vuoksi ja niitä tapetaan ruoaksi sekä tieteen nimissä.

Animalian uunituore valasryhmä seuraa mitä maailman suurvalaille, delfiineille ja pyöriäisille kuuluu. Ryhmä tiedottaa, ottaa kantaa ja toimii valaiden puolesta. Yhdessä kattojärjestönsä Eurogroup for Animalsin kanssa Animalia kuuluu Whalewatchiin, kansainväliseen koalitioon, jonka tehtävänä on parantaa valaiden asemaa ja hyvinvointia. Whalewatch toimii muun muassa tiedottamalla, tapaamalla päättäjiä ja tekemällä tutkimusta. 

Valasryhmän nettisivun löydät osoitteesta www.animalia.fi/valasryhma

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.