weider

Eviran saaman tiedon mukaan Saksassa valmistettu ravintolisä, Weider Tribulus Terrestris, sisältää ilmoittamattomia ainesosia,androstenedionia sekä tetrahydrokannabinolia (THC). Suomeen kyseistä ravintolisää on tuonut Wrange/Fysioline Oy.

Androstenedioni (1-dehydroandrostenedioni) on steroidihormoni, joka katsotaan dopingaineeksi. Tetrahydrokannabinoli on hampun pääasiallinen psykoaktiivinen yhdiste, joka luetaan psykotrooppiseksi aineeksi, jonka ei katsota soveltuvan elintarvikkeeksi. Molempien aineiden käyttö elintarvikkeissa on kielletty.

Tuote on ollut myynnissä maahantuojan verkkokaupoissa. Yritys on ryhtynyt tuotteen takaisinvetoon ja tiedottanut asiasta tuotteen tilanneita asiakkaita henkilökohtaisesti.

Takaisinveto koskee seuraavia tuote-eriä:

  • L:41023041/9 (Parasta ennen 8/2016)
  • L:2102407/1 (Parasta ennen 9/2014)

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.