Kesän myrskyt aiheuttivat valtion monikäyttömetsissä tuhoja etenkin Etelä-Suomessa. Metsähallituksen metsätalousalueilla myrskyn kaatamia puita oli yhteensä 100 000 m3.

Heinäkuun lopun Helena-myrsky tuhosi metsää Etelä-Suomessa, tuulenkaatoja oli yli 65 000 m3. Pahimmat tuhoalueet ovat Rautavaaralla ja Valtimolla. Helena-myrskyn lisäksi Etelä-Suomen metsätalousalueella kesäkuinen ilmavirtaus kaatoi 25 000 m3puuta Lieksan alueella.

Pohjanmaa-Kainuun alueella myrskytuhoja oli yhteensä 10 000 m3.
Suurimmat tuhot olivat Länsi-Kainuussa. Tuhoja oli jonkin verran myös Suomussalmella ja Koillismaassa.

Lapissa myrskyt aiheuttivat vain pienehköjä paikallisia vahinkoja, jotka hoituvat normaalien korjuiden yhteydessä. Korjuukalusto on suunnattu tuhoalueiden pikaiseen korjuuseen seuraustuhojen välttämiseksi.

Myrskyjen aiheuttaman tuhon määrään ja laajuuteen vaikutetaan huolellisella metsänhoidolla ja suunnittelulla:. myrskytuhoille alttiilla paikoilla uudistusalaan ja muuhun laajaan avoimeen alueeseen rajoittuvan harvennusmetsän reuna käsitellään lievemmin, jotta myrskytuhot olisivat mahdollisimman vähäiset. Voimakkaat loppukesän syöksyvirtaukset kaatavat tai katkovat kuitenkin tieltään lähes kaiken puuston siltä usein kapealta vyöhykkeeltä, mihin iskevät.

Suomessa sattuu taloudellisesti merkittävä myrsky jossain päin maata joka kolmas vuosi.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.