magneettikuvauslaite0

Magneettikuvauslaite Päijät-Hämeen keskussairaalan aulassa. Kuva: PHSOTEY

Päijät-Hämeen keskussairaalan pääovien vieressä on tänä aamuna voinut törmätä erikoiseen näkyyn.

Uusi magneettikuvauslaite on tuotu sisään ikkunaseinään tehdystä aukosta.

Massiivisella laitteella on painoa noin viisi tuhatta kiloa. Ympärysmittaakin on sen verran, että aukkoa on tehty myös keskussairaalan kioskin puoleiseen seinään. Sitä kautta laite siirretään lopulliselle paikalleen tämän päivän aikana samaan kohtaan, missä entinen, noin vuosi sitten vioittunut laite oli. Tila on kokonaan remontoitu.

Tutkimuslaite on yksi sairaalan suurikokoisimmista ja myös arvokkaimmista. Kun kiinteää laitetta ei noin vuoden aikana ollut käytössä, tutkimukset tehtiin magneettikuvausrekassa, joka kävi määräajoin keskussairaalassa.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.