1522955_707958272616983_461440598319826670_o

Toinen Helsingin uusista Artic-raitiovaunuista on parhaillaan valmisteltavana Saksaan suuntautuvaa esittelymatkaa varten. Vaunua esitellään Berliinin Innotrans-messuilla syyskuun lopussa. Tämän jälkeen Articille on suunniteltu koeajojakso Würzburgissa ennen sen palaamista Helsinkiin. Koeajon lopullinen toteutuminen vaatii vielä saksalaisten viranomaisten hyväksynnän Articille Saksassa tapahtuvaan henkilöliikenteeseen.

Saksaan lähtee vaunu numero 402. Se on poissa Helsingin liikenteestä loppuvuoteen asti. Ensimmäisenä Helsinkiin toimitettu vaunu 401 jatkaa koeajoja Helsingissä normaaliin tapaan.

Suomalaisen kiskokalustovalmistaja Transtechin valmistama ja HKL:n lähtöajatuksesta suunniteltu uusi vaunutyyppi on herättänyt kiinnostusta raitiovaunukaupungeissa eri puolilla maailmaa. Vaunu on suunniteltu vaativiin olosuhteisiin: kestämään erilaisia säätyyppejä ja vaihtelevaprofiilista rataverkkoa.

Articissa yhdistyvät poikkeuksellisesti matalalattiaisuus ja kääntyvä teli, jotka tekevät vaunusta paitsi esteettömän, myös teknisesti kestävän. Vaunussa on monia innovatiivisia ja ympäristöä säästäviä ratkaisuja, joilla vähennetään energiankulutusta ja helpotetaan vaunun kunnossapitoa ja huollettavuutta.

– HKL on ollut tyytyväinen uuteen vaunutyyppiin. Niin matkustajat kuin oma henkilökuntakin on kiittänyt vaunun ominaisuuksia, kertoo kehittämispäällikkö Ollipekka Heikkilä HKL-Raitioliikenteestä.

Kahden ensimmäisen Articin koeajot Helsingissä jatkuvat vielä ensi vuonna. Koeajojen jälkeen sarjavalmistettava kolmas vaunu saapuu Helsinkiin vuoden 2015 loppupuolella. Kaikkiaan HKL on ostanut 40 Artic-raitiovaunua.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.