1278856_236051066545505_1621414276_o

Ruokafestivaali Foodyclen ohjelma on täydentynyt lauantain 6.9. panelisteilla. Ruokaturvasta puhuvat kansainväliset ja kotimaiset tutkijat sekä ruoan ja siihen liittyvien ilmiöiden parissa työskentelevät kuten mm. Vihreiden Emma Kari sekä leipäjonoja tutkinut Tiina Silvasti. Foodyclessa voi myös esitellä oman ruokaprojektinsa tai ideansa. Food Minutes -sessioihin voi ilmoittautua 5.9. saakka.

Urbaani ruokafestivaali Foodycle: Fork Off! järjestetään toista kertaa Suvilahdessa, Viikissä ja Pasilan Kääntöpöydällä 5.–6.9. Ilmaistapahtuman toisen päivän ohjelmassa Suvilahdessa on paneelikeskusteluja ruokaturvasta niin Suomen kuin koko maailman näkökulmasta.

Lauantain 6.9. ensimmäinen osio klo 13 keskittyy Suomen ruokaturvan sosiaalisiin kysymyksiin. Roskisdyykkausta tutkinut sosiologi Maiju Ripatti, Myllypuron leipäjonojen parissa työskennellyt Sinikka Backman sekä leipäjonoja tutkinut Tiina SilvastiJyväskylän yliopistosta keskustelevat leipäjonoista, dyykkauksesta, köyhyydestä sekä muista ruokaan liittyvistä sosiaalisista ilmiöistä. Keskustelussa huomioidaan niin konkreettinen toiminta kuin tutkimukselliset näkökulmatkin.

Toinen osio kattaa globaalin ruokaturvan. Vihreiden valtuustoryhmän pujeenjohtaja sekäKalavale-teoksen kirjoittaja Emma Karin lisäksi aiheesta puhuvat Helsingin Yliopiston elintarvike- ja ravitsemustieteen laitoksen tutkija Liisa Korkalo, kestävää maataloutta Egyptissä kehittävän Naway-järjestön perustaja Mohamed el Mongy sekä Itä-Afrikan ruokaturvaa tutkinut, Shaling.org-järjestön Peter Kuria. Keskustelu käsittelee ruokaturvan globaaleja ilmiöitä kuten ruoan epätasaista jakautumista, nälänhätää sekä kestävän kehityksen näkökulmia. Keskustelu käydään englanniksi.

Keskustelun tuloksia vetää yhteen performanssitaiteilija Irma Optimisti.

Koko ohjelmisto: www.foodycle.info

Foodycleä järjestävät yhteistyössä Pixelache Helsinki, Ruoan tulevaisuus ry sekä Dodo ry. Tapahtuma on osa Dodon Haarukanjälki-hanketta.

Lisätietoja:
www.foodycle.info
www.haarukanjalki.org

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.