4_paltaniemi_hautausmaakaava_29072014 Model

Paltaniemen hautausmaan laajennus voidaan mahdollisesti aloittaa syksyllä. Hautausmaakaava ja hautausmaan käyttösuunnitelma käsitellään kirkkoneuvostossa 26.8. sekä kirkkovaltuustossa ja Kuopion tuomiokapitulissa. Tällä hetkellä hautapaikkoja on vuoteen 2016–2017 asti.

Hautausmaan laajennuksen myötä uusia hautasijoja saadaan 3 000–6 000 riippuen hautaussyvyydestä. Vainajan tuhkaus yleistyy Kajaanissa hitaasti, koska tuhkausprosentti on kaikista hautauksista noin 30–35 %. Uurnahautapaukkojen lisärakentamiseen ei ole tällä hetkellä tarvetta, mutta arkkuhautapaikkojen tarve on ilmeinen.

Kajaanin seurakunta hankki Ilmailulaitokselta lisämaata Lentokenttä-nimisestä kiinteistöstä vuonna 2008. Tämän jälkeen lisämaalle on mm. anottu lupaa käyttää sitä hautausmaana, toteutettu naapurien kuuleminen ja pyydetty Kainuun maakunta -kuntayhtymän Ympäristöterveydenhuollon päätös.

Laajennettu osa tulee nykyisen hautausmaa-alueen itäpuolelle.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.