Lasse_vaaka

Helsingin kaupunginvaltuusto valitsi Lasse Männistön kaupungin sosiaali- ja terveystoimesta vastaavan apulaiskaupunginjohtajan Laura Rädyn viransijaiseksi. Äänestyksessä Männistö sai 54 ääntä, sosiaali- ja terveysviraston osastopäällikkö Juha Jolkkonen 9 ääntä, erikoislääkäri Antti Holopainen  4 ääntä ja valtuutettu Sami Muttilainen 2 ääntä.

Lasse Männistö, 32, on kansanedustaja ja koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri. Hän on  eduskunnan suuren valiokunnan ja sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen. Männistö on myös Helsingin kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Viime kunnallisvaalien jälkeen hän on toiminut kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtajana.

Ennen valintaansa eduskuntaan Männistö  työskenteli asuntoministerin erityisavustajana ja sitä  ennen markkinointi- ja viestintätehtävissä.

Helsingin sosiaali- ja terveystoimen apulaiskaupunginjohtaja Laura Räty nimitettiin sosiaali- ja terveysministeriksi kesäkuussa. Valtuusto myönsi hänelle on virkavapaata apulaiskaupunginjohtajan tehtävästä enintään 31.5.2015 saakka. Männistön sijaisuus kestää Rädyn virkavapauden ajan ja enintään 31.5.2015 saakka.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.