Helsingin kaupunginvaltuusto on myöntänyt eron ja valinnut seuraajat Euroopan parlamenttiin valituiksi tulleille kaupunginvaltuutetuille Heidi Hautalalle (Vihr) ja Nils Torvaldsille (Rkp). Hautalan seuraajaksi kaupunginvaltuustoon tulee Vihreiden valtuustoryhmän ensimmäinen varavaltuutettu Tuomas Rantanen. Torvaldsin seuraajaksi tulee Ruotsalaisen kansanpuolueen valtuustoryhmän ensimmäinen varavaltuutettu Jan D. Oker-Blom.

Euroopan parlamenttiin valitulle Jussi Halla-aholle (Perus) myönnettiin vapautus kaupunginhallituksen ja konsernijaoston jäsenyydestä. Halla-aho jatkaa kaupunginvaltuuston jäsenenä.

Valtuutettu Tarja Tenkula (Sdp) eroaa kaupunginvaltuustosta ja  kaupunginhallituksesta paikkakunnalta muuton vuoksi. Tenkulan tilalle uudeksi valtuutetuksi nousee  sosialidemokraattien valtuustoryhmän ensimmäinen varavaltuutettu Jape Lovén.

Kaupunginhallituksen uusiksi jäseniksi valittiin Kaarin Taipale (Sdp) ja Mika Raatikainen (Perus).

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi