KOTIMAAN-BANNERI7 (7)

Rajavartiolaitos tutki epäiltynä alueloukkauksena tapahtumaa, jossa 23.8.2014 klo 18.52 venäläinen valtion ilma-alus Antonov An-26 olisi saapunut luvatta Suomen ilmatilaan Hankoniemen lounaispuolella.

Esitutkinnassa selvinneiden seikkojen perusteella idästä saapunut ilma-alus on mitä ilmeisimmin etelästä saapunutta ukkosrintamaa väistäessään tullut Suomen ilmatilaan 23.8.2014 klo 18.52 Kemiönsaaren kunnan eteläisellä merialueella. Ilma-alus kävi syvimmillään noin 6 km Suomen puolella ja poistui Suomen ilmatilasta etelän suuntaan klo 18.56.

Ilma-alukseen oltiin yhteydessä radioteitse Suomen aluelennonjohdon toimesta ennen koneen saapumista Suomen ilmatilaan. Venäläiselle ilma-alukselle ilmoitettiin, ettei ilma-aluksella ole lupaa saapua Suomen ilmatilaan. Venäläinen ilma-alus ei reagoinut Suomen aluelennonjohdon ohjeeseen.

Esitutkinnan perusteella edellä mainitun alueloukkauksen voidaan todeta olevan kiistaton. Ukkosrintaman väistämisen lisäksi koneen ohjaajan välinpitämättömyyden epäillään olleen alueloukkauksen syynä.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.