Simola_net11

Palkansaajajärjestö Pardian puheenjohtaja Niko Simola Kuvaaja: Studio Onni

Palkansaajajärjestö Pardian puheenjohtaja Niko Simolan mielestä VTT:n toistuvat yt-neuvottelut ovat seurausta valtion tutkimustoiminnan rahoituksen säästötoimista, jotka näkyvät jälleen erittäin ikävällä tavalla VTT:n henkilöstön arjessa. Myös VTT:n hallintomalliuudistus aiheuttaa paineita rahoitukseen.

VTT on lähettänyt yt-neuvottelukutsun henkilöstöjärjestöille. Yt-neuvottelut alkavat 8. syyskuuta ja vähennystarpeen arvioidaan olevan enintään 350 henkilöä. Edellisen kerran VTT:ssä vähennettiin henkilöstä vuonna 2013, jolloin henkilöstömäärä väheni noin 10 prosenttia.

– Suunniteltu henkilöstön vähennystarve olisi noin nyt 15 prosenttia. Mikäli tämä toteutuu täysimääräisenä, tulee henkilöstö vähenemään kahden vuoden sisällä peräti viidenneksellä (22 %).

Simolan mielestä maamme teollisuuden murrosvaiheessa tarvitaan ennen kaikkea pitkäjänteisyyttä tutkimusrahoitukseen.

– Valtion ei tule omilla toimenpiteillään lisätä työttömyyttä nykyisessä vaikeassa taloustilanteessa. Käynnissä olevassa budjettiriihessä tulee huolehtia teknologia- ja innovaatiorahoituksesta, jotta Suomi saadaan jälleen noususuhdanteiseksi ja valtion tutkimuslaitosuudistukselle oikeat lähtökohdat.

VTT:n hallintomallia muutetaan vuoden 2015 alussa voittoa tavoittelemattomaksi valtion omistamaksi yhtiöksi.

VTT:llä työskentelee noin 600 pardialaista.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.