83267954235643756

SOSTEn pääsihteeri Vertti Kiukas

Hallituksen esittämä lapsivähennys ei auta köyhimpiä perheitä, jotka eivät maksa veroja, toteaa sosiaali- ja terveysalan kattojärjestö SOSTE. Myös köyhimmät eläkeläiset jäävät ilman takuueläkkeen nostoa samalla, kun veroa maksavat eläkeläiset hyötyvät.

”Päätökset ovat vastoin hallitusohjelmaa, jonka yksi päätavoite on köyhyyden vähentäminen”, toteaa SOSTEn pääsihteeri Vertti Kiukas.

”Oikeudenmukaisempaa olisi ollut perua lapsilisän leikkaus. Ei myöskään ole järkevää monimutkaistaa järjestelmää niin, että sekä lapsilisää että lapsivähennystä maksetaan lähes samoin perustein”, Kiukas sanoo.

Sosiaali- ja terveyspalvelujen uusi menokehys sisältää SOSTEn mukaan riskin.

”Hyvää menokehyksessä on se, että tarkastellaan, miten kustannukset parhaiten saadaan pidettyä hallinnassa”, Vertti Kiukas arvioi.

”Parhaiten se onnistuu, kun uskalletaan ensin investoida ennaltaehkäiseviin palveluihin ja pistetään palveluketjut kuntoon ihmisten tarpeita lähtien. Väärin toteutettuna menokehys merkitsee julmaa palvelujen leikkausohjelmaa.”

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.