Pirkan päivän juhla

Gösta Serlachiuksen taidesäätiön hallituksen puheenjohtaja Henrik de la Chapelle, Kasvu-veistos ja Serlachius-museoiden johtaja Pauli Sivonen. (Kuva: Rami Marjamäki)

Pirkanmaan liiton maakuntahallitus myönsi tämän vuoden Pirkanmaan palkinnon Gösta Serlachiuksen taidesäätiölle. Palkinnon perusteena on Gösta Serlachiuksen taidesäätiön pitkä, useiden vuosikymmenien työ taiteen ja kulttuurin edistämisessä, alueen elinvoiman lisääminen kulttuurimatkailun saralla sekä tämän vuosikymmenen merkittävimmän museoinvestoinnin tekeminen vuonna 2014.

Pirkanmaan palkinto on Kasvu-veistos ja 7 000 euron rahapalkinto maakuntaneuvos Jussi V. Niemen rahastosta.

Palkinnon vastaanottivat Gösta Serlachiuksen taidesäätiön hallituksen puheenjohtaja Henrik de la Chapelle ja Serlachius-museoiden johtaja Pauli Sivonen. Palkinnon luovuttivat Pirkan päivän vastaanotolla Tampereella maanantai-iltana maakuntahallituksen pj.Harri Jaskari, maakuntavaltuuston pj. Pekka Salmi sekä maakuntajohtaja Esa Halme.

Gösta Serlachiuksen taidesäätiön hallituksen puheenjohtaja Henrik de la Chapelle kertoi, että taidesäätiö tulee käyttämään palkintoon liittyvän apurahan (7 000 euroa) tarjoamalla pirkanmaalaisille koululaisille ilmaisia bussikuljetuksia Mäntän museoretkille. Tällä summalla museo voi tarjota sen noin tuhannelle pirkanmaalaiselle koululaiselle. Näin rahat ikään kuin palautuvat symbolisesti Pirkanmaalle sen lasten kautta.

Maakuntahallitus myöntää Pirkanmaan palkinnon yksityiselle henkilölle, yhteenliittymälle tai yhteisölle Pirkanmaan hyväksi tehdystä merkittävästä työstä, joka on edistänyt maakunnan tunnettuisuutta, pirkanmaalaista identiteettiä tai elinolosuhteiden kehittämistä Pirkanmaalla tai toiminnasta, joka on kohdentunut aivan erityisesti hyödyksi maakunnan asukkaille.

Pirkanmaan palkinto on keraaminen, symbolisia yksityiskohtia sisältävä Kasvu-veistos. Se ilmentää Pirkanmaan myönteistä ja dynaamista kehitystä sekä kaiken aikaa esiin nousevia uusia innovaatioita. Kunkin vuoden veistos on tamperelaisen taiteilijan, keraamikko Merja Haapalan uniikki taideteos. Veistoksen lisäksi palkintoon voidaan liittää maakuntahallituksen harkinnan mukaan rahapalkinto.

Tähän mennessä palkinnon ovat saaneet Agco Power Oy, Kiilto Family Oy, TV2:n Pikku kakkonen, Tampereen Pyrintö ry, Suomen vanhan kirjallisuuden päivät ry, Pirkanmaan Osuuskauppa ja Professori Markus Pessa.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.