1115-180x180-medium

Naisten Linja lisää päivystystunteja väkivaltaa kokeneiden naisten puhelinpalveluun, lähes 800 puhelua jää edelleen vuosittain vastaamatta.

Naisten Linja uudistuu: sunnuntaipäivystys alkaa 7.9.

Naisten Linjan puhelinpalvelu väkivaltaa ja sen uhkaa kokeneille naisille ja tytöille päivystää jatkossa myös sunnuntaisin. Viime vuonna soittoja puhelinpäivystykseen tuli lähes 2000. Päivystys vastasi yli tuhanteen puheluun. Noin 800 puhelua jäi vastaamatta aikoina, joina päivystystä ei ollut tarjolla tai linja oli varattu.

”Jokainen väkivaltaa kokenut nainen ansaitsee sen, että heidän puheluunsa vastataan. Soitto Naisten Linjan päivystykseen on yleensä ensimmäinen askel, jonka naiset ottavat apua hakeakseen. Varattuna tuuttaava luuri saattaa lannistaa hädässä olevan avun hakijan”, Naisten Linjan ehkäisevän ja korjaavan väkivaltatyön suunnittelija Merja Rankinen toteaa.

Sunnuntaipäivystys käynnistyy sunnuntaina 7.9. ja on avoinna klo 12-16. Puhelinpalvelun numero on 0800 02400. Soittaminen on maksutonta ja luottamuksellista.

Naisten Linja kuuntelee, tukee ja antaa tietoa väkivallasta ja siitä selviytymisestä. Puhelin- ja nettipalveluissa naiset ja tytöt voivat kysyä väkivallasta, purkaa kokemuksiaan ja saada neuvoja ja tukea vaikeiden elämäntilanteiden ratkaisemiseen. Palvelut perustuvat koulutettujen vapaaehtoisten työhön.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi