Ertharin_Cousin_EDWFP_6

 

Maailman ruokaohjelman WFP:n pääjohtaja Ertharin Cousin

Maailman ruokaohjelman WFP:n pääjohtaja Ertharin Cousin vierailee Suomessa 3.–4.9.2014. YK:n ruoka-avusta vastaava WFP on maailman suurin nälänhädän ja aliravitsemuksen ehkäisijä, ruoka-avun toimittaja sekä Suomen toiseksi suurin humanitaarisen rahoituksen kohde.

Tänä vuonna 10,7 miljoonan euron tuki on kohdistunut mm. Keski-Afrikan tasavaltaan, Etelä-Sudaniin ja Syyriaan. Mahdollista lisätukea harkitaan loppuvuodesta. ”Poikkeuksellisen vaikea humanitaarinen tilanne Lähi-idässä ja useissa Afrikan maissa on nostanut avuntarpeen ennennäkemättömälle tasolle. WFP on korvaamattomassa roolissa näissä ja maailman muissa humanitaarisissa kriiseissä”, toteaa kehitysministeri Pekka Haavisto. Loppuvuonna humanitaarisen tilanteen ennustetaan pahenevan useissa Afrikan sarven ja suurten järvien sekä Sahelin alueen maissa. Ruoan tarve on myös suuri Gazassa ja Syyriassa.

Suomi on vahvasti sitoutunut WFP:n työhön ja allekirjoitti viime keväänä 29 miljoonan euron sopimuksen yleisrahoituksesta neljäksi vuodeksi. Tämän lisäksi Suomi kanavoi maa- ja aluekohtaista humanitaarista apua WFP:n kautta. Viime vuonna Suomi antoi humanitaarista apua kaikkiaan 16,6 miljoonaa euroa WFP:n välityksellä.

Suomi kannustaa WFP:tä huomioimaan toiminnassaan sukupuolten tasa-arvon ja haavoittuvat ryhmät, erityisesti vammaiset ihmiset. Suomi pitää WFP:n yhteistyötä muiden toimijoiden kanssa, ml. OCHA ja FAO sekä panosta humanitaarisen järjestelmän kehittämiseksi erittäin tärkeänä.

Suomessa Cousin tapaa kehitysministeri Pekka Haaviston, presidentti Tarja Halosen, presidentti Martti Ahtisaaren, ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Timo Soinin sekä kansalaisjärjestöjen, akatemian ja muun yhteiskuntaelämän edustajia. Ertharin Cousin puhuu Post-2015 asioita käsittelevässä seminaarissa Finlandia-talossa 4.9.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi