carl-953x10241

Puolustusministeri Carl Haglund

Puolustusministeri Carl Haglund osallistuu Naton huippukokoukseen 4.-5.9.2014 Newportissa Walesissa. Kokoukseen on kutsuttu myös Naton kumppanimaat. Suomen valtuuskuntaa johtaa tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Naton huippukokouksen yhteydessä järjestetään kaksi erillistä puolustusministerikokousta, joihin kutsutaan kumppanimaita. Suomi osallistuu näistä molempiin. Kokouksissa käsitellään Naton ja kumppanimaiden yhteistoimintaa.

Puolustusministeri Haglund osallistuu osana tasavallan presidentin johtamaa valtuuskuntaa myös huippukokouksen yhteydessä järjestettävään ISAF-kokoukseen. ISAF-kriisinhallintaoperaatio päättyy kuluvan vuoden lopussa. Kokouksessa on tarkoitus keskustella Afganistanin tilanteesta sekä mahdollisuuksista tukea maata Resolute Support -neuvonta-, avunanto- ja koulutusoperaation muodossa vuoden 2014 jälkeen. Suomi valmistautuu osallistumaan operaatioon.

Kokouksen yhteydessä Suomen valtuuskuntaan kuuluva puolustusvoimain komentaja kenraali Jarmo Lindberg allekirjoittaa isäntämaatukea koskevan yhteisymmärryspöytäkirjan (Host Nation Support Memorandum of Understanding) Suomen ja Naton välillä. Naton kanssa allekirjoitettava yhteisymmärryspöytäkirja muodostaa kehyksen ja on puiteasiakirja, jonka pohjalta erikseen sovitaan kuhunkin konkreettiseen tapaukseen soveltuvasta käytännön isäntämaatuesta.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.