warning-sign-clipart-AT-1

Lauantain aikana Helsingin poliisille on tullut useita ilmoituksia henkilöstä, joka soittelee sattumanvaraisesti kansalaisille esittäytyen poliisiksi tiedustellen sekä henkilötietoja että pankkiyhteystietoja. Soittaja esittää asiakseen palomuurin asentamisen, jotta tietosuoja paranisi tietokoneella pankkitietoja käsiteltäessä.

Soittajalle ei tule kertoa hänen haluamiaan tietoja. Jos tiedot on antanut, poliisi neuvoo muuttamaan pankkiyhteyden salasanat välittömästi, otamaan yhteyttä omaan pankkiin sekä tekemään asiasta rikosilmoituksen.

Poliisi korostaa, ettei se koskaan kysele sattumanvaraisesti henkilötietoja puhelimitse, eikä kenellekään pidä luovuttaa pankkiyhteystietojaan millään verukkeella.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.