IMG_2537 2

Rovaniemen nuorin asukas, tyttövauva Heiskari äitinsä Niina Elisa Heiskarin sylissä

Rovaniemen nuorin asukas syntyi Rovaniemi-päivänä 7.9.2013 klo 01.27 Lapin keskussairaalassa. Pienokainen oli syntyessään 44 cm pitkä ja painoi 2 565 g. Suloinen, siro ja tummahiuksinen tyttövauva syntyi Niina-Elisa ja Toni Heiskarin perheeseen. Pikkuprinsessan sisaruksia ovat Lyyli, 3v. ja Elmeri 1v. Perhe asuu Rovaniemen Vennivaarassa.

Heiskarin perheet juuret ovat vahvasti Rovaniemellä. Molemmat isovanhemmat ovat asuvat myös Rovaniemellä, mikä on Niina-Elisa Heiskarin mielestä todella arvokas ja kiitoksen arvoinen asia. Apua on aina lähellä ja saatavissa. Pienokaista onnittelemaan saapunut kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Heikki Autto oli samaa mieltä. Hänkin pääsi vaivatta onnittelemaan vastasyntynyttä, kun Juho–pojan isovanhemmat tulivat jälleen hoitoavuksi.  Niina-Elisa Heiskari on tyytyväinen siitä, että perhe voi asua, elää ja tehdä työtä Rovaniemellä. Kotikaupunki on tuttu ja palvelut ovat lähellä.

IMG_2586

 Rovaniemen kaupungin vanhin asukas 2014 Helli Matero, 102-vuotta.

Rovaniemen vanhin, positiivinen rouva Helli Matero, 102-vuotta, kertoili vieraille tarinoita elämänsä varrelta. Helli Matero syntyi 4.3.1912 Rovaniemellä. Reetta-äidin valokuvaa katsellessa lapsuus Kivitaipaleessa muistuu mieleen onnellisena aikana. Kodin pihapiiri, marjaisat metsät vieressä ja porot vapaina metsässä. Olipa kilpaporojakin, joilla Helli-rouva kertoi voittoisasti ajaneensa.

Kunnioitettavan iän saavuttanut Rovaniemen vanhin asukas on vasta muutaman viikon asunut viihtyisässä Hoivakoti Etelärinteessä. Hoivakodin yrittäjä Teija Kärki kertoi, että on kunnia-asia tarjota hoivaa ja huolenpitoa Helli-rouvalle, joka on alati sydämellinen ja kiitollinen ihminen ja asukas. Keskustelun lomassa valtuuston pj. Heikki Autto totesikin, että varmasti juuri Helli-rouvan kiitollisuus, onnen tunne ja muistot ovat auttaneet jaksamaan ja pysymään virkeänä. ”Puhut aivan totta”, totesi päivän juhlinnan kohde täytekakkua maistaessaan.

Kuvat: Saara Karttunen

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.