Hyvinkään Robert’s Coffee -kahvilassa nähtiin ja kuultiin vammaisen kiusaamista. 

Viime sunnuntaina 7.9. Hyvinkään Kauppakeskus Willassa sijaitsevassa Robert’s Coffee -kahvilassa nähtiin ja kuultiin vammaisen henkistä kiusaamista toisen asiakkaan toimesta. Henkilökunnan edustaja puuttui tilanteeseen ja joutui lopuksi pyytämään kiusaavaa asiakasta poistumaan kahvilasta. Kiusaaminen oli henkistä, toista asiakasta haukkuvaa. Tapauksella on useita silminnäkijöitä. Yrityksen toimitusjohtaja Toni Immonen ottaa kantaa yhdenvertaiseen asiakaspalveluun kertomalla, että heidän kahviloissa palvellaan asiakkaita ilman syrjivää näkökulmaa, hyväksyen erilaiset ihmiset. 

Zeberas Oy:n omistamat Robert’s Coffee – kahvilat eivät hyväksy myöskään henkilökuntansa huonoa, asiatonta käytöstä. Tämä on linjattu asiakaspalvelun ohjeistuksessa. Henkilökuntaa koulutetaan ja opastetaan asiakaspalvelutyössä säännöllisesti ja jatkuvasti. Kyseisessä Hyvinkään Robert’s Coffee -kahvilassa tapahtuneessa tilanteessa vammaista asiakasta haukkuva asiakas sai kuitenkin kokeneen asiakaspalvelijan pois tolaltaan jolloin hän pyysi asiakasta poistumaan kahvilasta asiattomin sanoin. Toni Immonen pahoittelee työntekijän asiatonta kielenkäyttöä, joka ylitti toiminnallaan yrityksen yleisen ohjeistuksen ja kertoo, että jatkossa he tulevat aiempaa enemmän paneutumaan poikkeavien asiakaspalvelutilanteiden ohjeistukseen ja hallinnointiin. Immonen kuitenkin korostaa, että työntekijä on ollut oikealla asialla puolustaessaan vammaista, silminnähden kiusaantunutta asiakasta toisen asiakkaan henkiseltä väkivallalta. Toimitusjohtaja Immonen on käynyt kyseisen työntekijän ja hänen esimiehensä kanssa tilanteen läpi. Muihin toimenpiteisiin ei ryhdytä. Yrityksen ohjeistuksen mukaan asiattomat ja asiattomasti käyttäytyvät henkilöt voidaan poistaa yrityksen tiloista. Yrityksellä on Etelä-Suomessa yhteensä 9 kahvilaa, joissa 655 asiakaspaikkaa ja se työllistää yhteensä 74 työntekijää.

Kiusaamistapaus leviää vauhdilla SoMe:ssa keräten kannanottoja ja jakoja
Hyvinkään Robert’s Coffee -kahvilan työntekijä jakoi tilanteen tapahtumakuvauksen sosiaalisessa mediassa Facebookissa sunnuntaina raportoituaan tapahtuneesta ensin esimiehelleen. Tiistaina 9.9. 
alkuiltapäivään mennessä tätä oli jaettu jo yli 9.850 kertaa Sauli Fayn fb-statuksesta.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.