Rovaniemi-heijastin

Rovaniemi-heijastin Kuvaaja Timo Törmänen

Rovaniemen kaupunki ja Liikenneturva jatkavat yhteistyötä lasten liikenneturvallisuuden edistämiseksi. Viime vuonna jaettiin osana Rovaniemen kaupungin liikenneturvallisuustyöryhmän työtä kaikille Rovaniemen peruskoululaisille Rovaniemi-heijastin, kaikkiaan heijastimia jaettiin noin 5 500 kappaletta. Tänä vuonna tempauksen kohderyhmänä ovat Rovaniemen ekaluokkalaiset.

–          Tällä viikolla, joka on lasten liikenneviikko, jaamme kaikille Rovaniemen kaupungin ekaluokkalaisille heijastimet. Kaupungin koulujen lisäksi myös yliopiston harjoittelukoulun ja Steinerkoulun ekaluokkalaiset saavat heijastimet. Kaikkiaan heijastimia jaetaan noin 700 kappaletta, kertoo Rovaniemen kaupungin koulutussuunnittelija Kai Väistö.

Heijastimien jako ei pääty Väistön mukaan tähän tänä vuonna, vaan Rovaniemen kaupunki järjestää yhteistyössä Liikenneturvan kanssa Heijastinpäivän Lordin aukiolla.

–          Heijastinpäivänä 1.10. jaamme heijastimia Lordin aukiolla kaikille rovaniemeläisille, jotta he näkyisivät paremmin liikenteessä, Kai Väistö toteaa ja muistuttaa kaikkia heijastimen käytön tärkeydestä iltojen pimetessä.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.