KOTIMAAN-BANNERI7-719

Kolmetoista bulgarialaista marjanpoimijaa oli saapunut Suomeen maanantaina 8.9 laivalla Tallinnasta. Kuulusteluissa he kertoivat, että Tallinnaan heidät oli kuljetettu Bulgariasta linja-autolla. Samana päivänä heidät kuljetettiin Helsingistä Etelä-Savoon Heinävedelle metsiin poimimaan marjoja.

Marjanpoimijat olivat keränneet marjoja jotka tuntematon bulgarialainen mies oli noutanut keskiviikkona. Mies ei ollut tyytyväinen poimittujen marjojen määrään joten oli jättänyt poimijat metsään.

Marjanpoimijoilla ei ollut ruokaa, juomaa, heillä oli yksi pieni teltta ja suurin osa heistä  vietti yönsä taivasalla.

Keskiviikon ja torstain välisenä yönä osa marjanpoimijoista lähti hakemaan apua noin 5 km päässä olevasta lähimmästä talosta. Talosta soitettiin poliisille joka kuljetti marjanpoimijat Varkauden poliisiasemalle lämpimään tarjoten majoituksen, ruokaa ja juomaa.

Asiaa tutkittaessa tuli ilmi viitteitä ihmiskaupasta tai heidät on huijattu Suomeen katteettomilla palkka- ja ylläpitolupauksilla. Marjanpoimijoilla ei ollut tietoa kuka heidät toimitti Helsingistä Heinävedelle.

Marjanpoimijat halusivat palata kotimaahansa. Yhteistyössä sosiaalitoimen kanssa poliisi järjesteli kyydin Helsinkiin, josta Bulgarian suurlähetystö järjestää kyydin takaisin kotimaahan. Marjanpoimijat olivat iältään 19-60-vuotiaita ja heistä kaksi oli naisia.

Poliisi pyytää havaintoja Heinävedellä Syrjäntien, Kuittuantien ja Malkkilantien alueelta liikkuneista kahdesta ulkomaanrekisterissä olleesta henkilöautosta maanantain ja keskiviikon väliseltä ajalta. Havainnot voi ilmoittaa Varkauden poliisin päivystykseen 0295415268

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.