eurooppalainen kevät, romakkaniemi

Juho Romakkaniemi

Euroopan komission varapuheenjohtaja Jyrki Katainen on kutsunut pääministeri Alexander Stubbin ministeriryhmän erityisavustaja Juho Romakkaniemen kabinettipäällikökseen uuden komission aloittaessa työssään marraskuun alussa. Romakkaniemi on toiminut aiemmin valtiovarainministeri Kataisen erityisavustajana vastaten muun muassa EU-asioista, pääministeri Kataisen EU-asioiden erityisavustajana, Euroopan komission varapuheenjohtaja Olli Rehnin kabinetin jäsenenä sekä pääministeri Alexander Stubbin ministeriryhmän erityisavustajana. 

Romakkaniemen tilalle pääministeri Stubbin ministeriryhmän erityisavustajaksi siirtyy talouspoliittinen erityisavustaja Joonas Turunen. Turunen on toiminut edellisellä vaalikaudella kokoomuksen eduskuntaryhmän palveluksessa. Kuluvalla vaalikaudella Turunen on toiminut pääministerin eduskunta-asioista vastaavana erityisavustajana ja sekä Kataisen että Stubbin talouspoliittisena erityisavustajana. 

Kataisen kabinettipäällikkönä nykyisen komission aikana toiminut Taneli Lahti on kutsuttu eurosta, EMU:n kehittämisestä ja eurooppalaisesta ohjausjaksosta vastaava komission varapuheenjohtaja Valdis Dombrovskisin kabinettipäälliköksi. Myös Lahti aloittaa työssään uuden komission aloittaessa. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun suomalainen toimii muun kuin suomalaisen komissaarin kabinettipäällikkönä. 

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.