26111_104909012870672_7174084_n

 

Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen puheenjohtaja Ilkka Kanerva

Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen puheenjohtaja Ilkka Kanerva vaatii nollatoleranssia Etyjin periaatteiden rikkomiseen Ukrainan kriisissä.  Kansanedustaja Ilkka Kanerva (kok.) puhui Euroopan neuvoston puhemieskonferenssissa Oslossa torstaina 11. syyskuuta 2014.

Ilkka Kanerva keskusteli Oslossa myös Ukrainan puhemies Oleksandr Turtschynovin ja Venäjän duuman varapuhemies Ivan Melnikovin kanssa Etyjin yleiskokouksen Ukraina-yhteistyöryhmän työskentelystä.

– Viime vuosina olemme saaneet muistutuksia siitä, että meidän omassa maanosassamme on otettu liian paljon takapakkia demokraattisissa säännöissä. Viime kuukausien aikana olemme myös joutuneet todistamaan kasvavia turvallisuusuhkia ja räikeitä rikkomuksia itsemääräämisoikeudessa aivan Euroopan sydämessä, Kanerva sanoi puhuessaan lähes 60 maan parlamentin puhemiehille.

Kanerva viittasi puheessaan myös Venäjän toimiin Ukrainan kriisissä.

– Venäjän täytyy kunnioittaa naapurimaidensa itsenäisyyttä ja alueellista koskemattomuutta, kuten se on sitoutunut tekemään Etyjin perustajajäsenenä ja vuoden 1975 Helsingin kokouksen loppuasiakirjan allekirjoittajana. Kaikki Etyjin työhön osallistuvat maat ovat hyväksyneet nämä sitoumukset. Tällaiset rikkomukset heikentävät perusluottamusta, jonka tulisi olla perusvoima kansainvälisissä suhteissa 2000-luvulla, ja siksi näitä rikkomuksia ei saa hyväksyä, Kanerva painotti.

Ilkka Kanerva kävi torstaina kahdenvälisiä keskusteluja myös Euroopan neuvoston yleiskokouksen puheenjohtajan Anne Brasseurin ja Tanskan parlamentin puhemiehen Mogens Lykketoftin kanssa sovittelutyöstä Ukrainan kriisin ratkaisemiseksi.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.