KOTIMAAN-BANNERI7-719

Keskusrikospoliisi on ottanut vastuulleen esitutkinnan Kittilän Levitunturin hissihankintaa koskevassa asiassa. Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske määräsi 13.8.2014 kertaalleen päätetyn esitutkinnan jatkettavaksi. Keskusrikospoliisille on siirtynyt myös Lapin poliisilaitokselle 13.6.2014 tehty tutkintapyyntö, jossa pyydettiin tutkimaan Kittilän kunnan päättäjien toimien lainmukaisuutta. 

Asiakokonaisuuden syyttäjiksi on määrätty kihlakunnansyyttäjät Sari Törmi ja Katri Junnikkala-Heikkinen. Tutkinnanjohtajana toimii rikostarkastaja Maria Vuorivirta-Heikkinen. Esitutkinta tullaan suorittamaan tiiviissä yhteistyössä juttukokonaisuuden syyttäjien kanssa.

Keskusrikospoliisin osalta asian selvittäminen on alussa, eikä jutusta tässä vaiheessa tiedoteta enempää. Esitutkinta pyritään saamaan valmiiksi tulevan talven aikana. 

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.