The Parliament Building on June 1, 2006.

Vesa Lindqvist/Eduskunta

Luonnonsuojeluliitto kiittää elinkeinoministeri Jan Vapaavuorta maltillisesta esityksestä TVO:n lupamenettelyä koskevassa asiassa.

”TVO:n lupamenettelyn käsittelyajan pidentäminen vuoteen 2019 olisi ollut sulaa hulluutta aikana, jolloin elinkeinoelämä ja kuluttajat odottavat selkeitä päätöksiä energiapolitiikan tulevaisuudesta”, toteaa Suomen luonnonsuojeluliiton toiminnanjohtaja Eero Yrjö-Koskinen. ”Se tulee nyt hyödyntää uusiutuvien energiamuotojen, kuten tuuli- ja aurinkovoiman, lisäämiseen sekä energiatehokkuuden kehittämiseen.”

Fennovoiman ydinvoimalan osalta ministeri Vapaavuori heitti pallon suomalaisille sekä EU:n ja ETA-alueella toimiville yrityksille vaatimalla niiltä toimia 60 prosentin omistusosuuden täyttämiseksi. Osuus on saavutettava Fennovoiman ydinvoimalan rakentamisluvalle asetettuun määräaikaan mennessä, toisin sanoen 30.6.2015 mennessä.

Luonnonsuojeluliitto pitää omistusosuuden täyttymistä määräaikaan mennessä epätodennäköisenä. Fennovoimalla on ollut täysi työ pitää kiinni jo nykyisistä sijoittajista. Keskon ilmoitettua luopuvansa osakekannastaan kotimaisesta (sis. EU- ja ETA-alueet) 60 prosentin omistusosuudesta puuttuu lähes 10 prosenttiyksikköä. Sen täyttyminen vajaassa 10 kuukaudessa vaikuttaa epätodennäköiseltä.

Luonnonsuojeluliitto kehottaa valtioneuvostoa ja eduskuntaa vetämään asiasta johtopäätökset ja luopumaan lisäydinvoiman rakentamisesta vielä kuluvan syksyn aikana. Päätös selkiyttäisi jatkoasetelmia ja käynnistäisi uusiutuvia energiamuotoja koskevat suunnitelmat ja investoinnit Suomessa.

Lue lisää Fennovoimasta täältä.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi