Jyväskylän Energia on tarkastanut Viitaniemen pintavesilaitoksen prosessin maanantaina 15.9. Viitteitä Tuomiojärveen vuotaneen öljyn leviämisestä laitokselle ei ole löytynyt. Tarkastuksen perusteella terveydensuojeluviranomainen on antanut luvan laitoksen käynnistämiseen.

Perjantaina 12.9. kello 18.45 Jyväskylän Energia sai Keski-Suomen pelastuslaitokselta ilmoituksen öljyhavainnosta Tuomiojärvellä. Havainnon takia vedentuotanto Viitaniemen pintavesilaitoksessa pysäytettiin varotoimenpiteenä.

Ohut polttoainekalvo todettiin avovedessä perjantai-iltana lähimmillään 400 – 500 metrin päässä pintavesilaitoksen vedenottoputkesta. Viranomaisten lauantaiaamuna tekemän tarkastuksen mukaan avovedessä ollut polttoainekalvo oli yön aikana hajonnut kokonaan ja öljyä oli havaittavissa enää vain öljypuomilla rajatulla alueella.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.