Netissä leviää huijaus, jossa käytetään hyväksi Ikean nimeä, kertoo keskusrikospoliisi. Krp:n mukaan huijauksella yritetään kalastella luottokorttien numeroita.

Uhreille on lähetetty sähköpostilla tai sosiaalisessa mediassa viestejä, joissa ilmoitetaan Ikea-kyselystä ja mahdollisuudesta voittaa palkintoja 50 euron edestä. Kyselyssä pyydetään luottokortin numeroa. Heti kyselyyn vastaamisen jälkeen uhrille tulee viesti, että hän on avannut tilin sivustolle jukebux.com.

IKEA_varoittaa_luottokorttihuijauksesta_netissa

IKEA ja Poliisi varoittaa sähköpostissa leviävästä huijausviestistä

Facebookissa on myös ollut tapauksia, joissa kysely on pyydetty lähettämään edelleen jollekin toiselle henkilölle, jotta palkinnon saa lunastettua.

Keskusrikospoliisin mukaan kyse on huijauksesta, eikä Suomen Ikealla ole mitään tekemistä asian kanssa. Vielä ei ole tiedossa, kuinka monet ihmiset ovat luovuttaneet luottokorttitietonsa.

Poliisi muistuttaa, että luottokorttinumeroa ei tule laittaa epäilyttäviin kyselyihin. Jos huomaa, että omaa korttia on käytetty väärin, kannattaa tehdä rikosilmoitus poliisille.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.