RinneAntti

Valtiovarainministeri Antti Rinne (SDP)

Valtiovarainministeri Antti Rinteen mukaan hallitus luo tulevaisuudenuskoa investoimalla Suomeen ja suomalaisiin.

SDP:n puheenjohtajan, valtiovarainministeri Antti Rinteen mukaan Suomen poliittisen johdon ja vaikuttajien täytyy käsillä olevina taloudellisesti vaikeina aikoina luoda ympärilleen tulevaisuudenuskoa.

Valtion ensi vuoden talousarvion lähetekeskustelussa eduskunnassa tänään puhunut Rinne vaatii politiikalta keskittymistä Suomen ongelmien ratkaisemiseen synkistelyn sijaan.

– Tämä hallitus on etsinyt ratkaisuja, Rinne toteaa budjettiesitykseen viitaten.

Rinne korostaa, että julkisen talouden merkittävän tasapainottamisen ja tarvittavien rakennepoliittisten päätösten myötä hallitus hoitaa hommansa.

Näiden toimien rinnalla hallitus on keskittynyt luomaan uuttaa työtä ja toimeliaisuutta. Panostukset ovat erityisen tärkeitä Suomen työttömyyslukujen noustua jo kolmeen ja puoleensataan tuhanteen. Toimet jakautuvat ensi vuoden budjettiin ja kuluvan vuoden toiseen lisätalousarvioon.

– Hallitus ehdottaakin merkittäviä kasvupanostuksia tälle ja ensi vuodelle, Rinne sanoo.

– Keskeisimmät panostukset liittyvät uutta kasvua pidemmällä aikavälillä luoviin osaamis- ja innovaatioinvestointeihin sekä kilpailukykyä tukeviin ja nopeasti työllistäviin liikenne- ja rakentamishankkeisiin.

Rinteen mukaan hallitus ei ole myöskään unohtanut kaikkein pienituloisimpia suomalaisia. Niin lapsiperheiden kuin eläkeläisen ostovoimaa tuetaan aiempiin kehyspäätöksiin nähden ottamalla käyttöön lapsivähennys ja korottamalla eläketulosta tehtävää kunnallisverotuksen eläketulovähennystä.

Rinteen mukaan nyt on uskottava Suomeen ja suomalaisiin.

– Tähän maahan kannattaa investoida. Me näytämme nyt esimerkkiä. Tehdyillä päätöksillä menemme eteenpäin, Rinne päättää.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.