KOTIMAAN-BANNERI7-719

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin hallitus päätti tänään, että se toteuttaa piirin hallintokeskusta koskevan organisaatiouudistuksen aiemmin päättämällään tavalla, eikä suostu Tehyn vaatimukseen uudistuksen perumisesta. Lisäksi hallitus valtuutti sairaanhoitopiirin johtaja Olli-Pekka Lehtosen viemään kiistan työtuomioistuimen ratkaistavaksi.

Ennen riitauttamista Lehtonen haluaa varmistua, onko Tehyllä varmasti oikeat tiedot hakukieltonsa perusteiksi.

– Nyt näyttää siltä, että Tehy ei ole ymmärtänyt organisaatiouudistustamme oikein. Tehyn julkisuudessa esittämät uhkakuvat hoitotyön johtamisen alasajosta eivät ole todellisia. Muutos ei kohdistu hoitotyöhön tai sen johtamiseen sairaaloissamme. Hallintoylihoitajan toimivaltuuksia ei ole muutettu ja hän vastaa edelleen hoitotyön johtamisesta ja kehittämisestä koko sairaanhoitopiirissä, Lehtonen toteaa.

Muutoksessa neljä nykyistä kehittämistoimintoja sisältävää toimistoa yhdistetään uudeksi kehittämispalvelut-yksiköksi, jota johtamaan on jo nimetty ylihoitaja eli hoitoalan johtamisen ammattilainen. Kehittämispalvelut-yksikkö palvelee sekä hallintoylihoitajaa että johtajaylilääkäriä. Kehittämispalvelut-yksikön päällikön esimies on sairaanhoitopiirin johtaja, jolla nyt on lääkärin peruskoulutus, mutta joka voi tulla mistä ammattiryhmästä tahansa, koska tähän virkaan valittavalta ei edellytetä lääkärin koulutusta.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.