seat-belt

Poliisi valvoi tehostetusti turvalaitteiden käyttöä koko maassa 8.9. – 14.9.2014. Valvonnassa poliisi joutui puuttumaan kaikkiaan 2 722 etupenkillä ja 95 takapenkillä turvavyöttömänä matkustaneen matkantekoon. Määrään sisältyy 96 lasta, joiden osalta turvalaitteet eivät olleet asianmukaisesti käytössä.

–  Lasten matkustaminen ilman turvavyötä on huolestuttava ilmiö, josta nimenomaisesti aikuiset ovat vastuussa, poliisiylitarkastaja Risto Lammi Poliisihallituksesta sanoo.

Valvontaviikon ennakkotiedotuksesta huolimatta turvavyöttömiä oli Risto Lammin mukaan aivan liikaa.
Tehostettu valvonta paljasti myös muita rikoksia. Poliisi toimii tiellä monipuolisesti vuonna 2014 virallisesti käyttöön otetun Road Policing -mallin mukaisesti, jossa liikennettä valvova poliisivalvonnan ohessa puuttuu monipuolisesti kaikkiin poliisin tehtäväpiiriin kuuluviin asioihin etsintäkuulutetuista henkilöistä harmaan talouden torjuntaan.

– Tehostunut läsnäolo liikenteessä tuotti myös muita hyviä tuloksia. Liikennevalvontatapahtumien yhteydessä poliisi otti kiinni muun muassa 65 etsintäkuulutettua, poliisiylitarkastaja Lammi kertoo.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.