KOTIMAAN-BANNERI7-719

Varsinais-Suomen käräjäoikeus on tuominnut apteekkarin työturvallisuusrikoksesta ja vammantuottamuksesta viidenkymmenen päiväsakon suuruiseen sakkorangaistukseen. Apteekissa oli ollut laatikosto, josta pudonnut laatikko oli jo aikaisemmin aiheuttanut apteekin toiselle työntekijälle vamman. Tästä huolimatta apteekkari ei ollut muuttanut laatikostoa turvallisemmaksi, vaan putoava laatikko aiheutti nyt myös farmaseutille vammoja, joiden vuoksi apteekkari tuomittiin maksamaan farmaseutille korvausta kivusta ja särystä yhteensä 7.500 euroa. 

”Tuomiota voidaan pitää merkittävänä viestinä apteekeille siitä, että työntekijöiden turvallisuus on otettava tosissaan ja havaitut turvallisuusriskit on poistettava viipymättä”, toteaa Farmasialiiton puheenjohtaja Kirsi Kvarnström. 

Farmaseutti sai asian eri vaiheissa lakimiesapua Farmasialiiton kautta ja liiton jäsenyys takasi, että asian hoiti käräjillä työjuridiikkaan ja työturvallisuusasioihin perehtynyt kokenut asianajaja.

”Ilman ammattiliiton apua käräjille lähtemiseen olisi varmasti suurempi kynnys. Ammattiliiton jäsenyyttä kyseenalaistetaan nykypäivänä, mutta tosiasia on, että työelämässä sattuu ja tapahtuu, eivätkä vastuuasiat aina ole selvät tai mene oikein työntekijän kannalta. Yhteisön ja verkostoitumisen ohella liitto tarjosi tässäkin tapauksessa suoran väylän juuri tähän alaan jo valmiiksi perehtyneen huippuasianajajan tukeen”, Kvarnström summaa.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.