KOTIMAAN-BANNERI7-719

Itä-Uudenmaan poliisilaitos tiedotti keskiviikkona valepoliisista, joka puhelimitse poliisina esiintyen hankki tietoja ihmisten pankkitunnuksista saadakseen siirrettyä tileiltä rahaa itselleen. Poliisi tavoitti epäillyn torstai-iltana Pirkanmaalta lomahuoneistosta. Epäilty 20 -vuotias mies on aiemminkin syyllistynyt vastaaviin tekoihin ja nyt hän oli karkuteillä vankilasta paettuaan. Kiinniotto sujui rauhallisesti ilman vastarintaa.

Epäillyn kiinniotosta huolimatta edelleenkään pankkitunnuksia ei tule antaa puhelimitse tai sähköpostitse epämääräisille kyselijöille. Yhden epäillyn tavoittaminen ei vielä ratkaise ongelmaa, johon itse kukin voi vaikuttaa olemalla huolellinen ja opastamalla lähipiiriään uuden teknologian eduista ja uhkista.

 

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.