Turun telakan kaupan toteutuminen on myönteinen signaali, kun muuten työelämä on täynnä työpaikkavähennyksiä. Se on hieno teollisuuspoliittinen ratkaisu Suomen valtiolta.

–          Meyer Turku Oy –telakan toteutuminen on hieno teollisuuspoliittinen ratkaisu Suomen valtiolta taustavoimineen. Sen toteutuminen osuu kaiken lisäksi juuri oikeaan aikaan, kun työelämä on täynnä yt-ilmoituksia työpaikkojen vähentämiseksi, sanoo Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen

Telakan kaupan toteutumisen yhteydessä ilmoitettiin myös uusista laivatilauksista.

–          Uudet laivatilaukset ja tilausoptiot antavat yhtiölle mahdollisuuden kehittää kilpailukykyä ja kannattavuutta pitkäjänteisesti. Toivon, että vihdoinkin telakkaan investoidaan tuotantotiloja ja –koneita modernisoimalla.

–          Telakan läheisyyteen kaavoitetun teollisuuspuiston rakentaminen kannattaa käynnistää välittömästi. Alihankkijoiden sijoittuminen telakan läheisyyteen pienentää kustannuksia ja parantaa logistiikkaa, Malinen muistuttaa.

–          Henkilökunta on erittäin tyytyväinen ja helpottunut Turun telakan uudesta mahdollisuudesta. Meillä on nyt erittäin hyvät pitkät näkymät työpaikoista tulevaisuuteen. Vihdoinkin saimme sellaisen omistajan, jolla on uskottava ja luotettava visio alan tulevaisuudesta, sanoo Turun telakan toimihenkilöiden pääluottamusmies Osmo Salo.

Malinen uskoo, että suomalaisen laivanrakennuksen pitkä piina on nyt helpottumassa, mutta silti haasteita on tulevaisuudessakin.

–          Jatkossa telakan on kiinnitettävä erityistä huomiota henkilöstöpolitiikkaan ja johtamiseen. Perinteinen laivanrakennuksen johtamiskulttuuri ja henkilöstöpolitiikka on vanhanaikaista. Päätöksiä tehtäessä ei ole aidosti otettu huomioon henkilöstön näkemyksiä. Se ei sovi tämän päivän asiantuntijoiden johtamiseen, Malinen painottaa.

–          Telakan maine ja toiminta on kärsinyt pitkän ajanjakson luotettavan omistuspohjan puutteesta. Vuodesta 2008 alkanut epävarmuus on nyt takana ja parempi tulevaisuus edessä, Salo arvioi.

–          Henkilöstö on erittäin positiivisella mielellä tästä päätöksestä. Olemme luonnollisesti valmiita tekemään kaikkemme, mikä edistää yhtiön tuloksentekokykyä. Tässä on jokaisella oma työpaikka kyseessä, Salo muistuttaa.

–          On hieno tunne, kun voin monien raskaiden yt-uutisten keskellä toivottaa Turun telakan henkilöstölle ja alihankkijoille valoisaa syksyä, Malinen sanoo.

Malinen oli STX Finlandin hallituksen jäsen 14 vuotta ja hänet on nimitetty myös Meyer Turku Oy:n hallituksen jäseneksi.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.