Delfinaario_Eevertti

Tampereen Särkänniemen delfinaario voi jatkaa toimintaansa nykyisellä eläintarhaluvalla. Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastoa pyydettiin kesällä selvittämään, vastaako delfinaarion toiminta eläintarhaa vai pitäisikö toiminta arvioida sirkukseksi.

Delfinaarion toiminnassa on sirkusmaisia piirteitä, koska pullonokkadelfiinit esiintyvät säännöllisesti yleisölle. Aluehallintovirasto katsoo, että delfinaario voi kuitenkin jatkossakin toimia eläintarhana. Pelkästään se, että eläimet esiintyvät yleisölle, ei muuta toimintaa sirkukseksi.

Läänineläinlääkäri Hanna Kukkola pitää hyvänä sitä, että delfinaarion toiminta on järjestetty eläintarhaksi. “Eläintarhalupa edellyttää delfinaariolta enemmän kuin sirkuslupa edellyttäisi.  Eläintarhan tulee osaltaan edistää luonnonvaraisen eläimistön suojelua ja biologisen monimuotoisuuden säilymistä. Tässä tarkoituksessa eläintarhan tulee antaa yleisölle tietoa näytteillä pidettävistä lajeista ja niiden luonnollisista elinolosuhteista. Eläintarhan tulee lisäksi osallistua eläinlajien suojelua edistävään tutkimukseen, eläinlajien suojelutaitoihin liittyvään koulutukseen, lajien suojeluun liittyvään tietojen vaihtoon tai milloin se on tarkoituksenmukaista, eläinlajien vankeudessa kasvattamiseen, kannan uudelleen istuttamiseen tai lajien luontoon palauttamiseen.

Aluehallintovirasto on tarkastanut Särkänniemen delfinaarion toiminnan viimeksi kesällä 2014. Tarkastuksessa aluehallintovirasto ei todennut delfinaarion toiminnassa mitään puutteita. Tämän vuoksi aluehallintovirastolla ei ole perusteita arvioida delfinaarion eläintarhalupaa uudelleen.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.