ClaussenMichael_ShanghaiMagnoliaSilverAward_creditVicenteSerra

Shanghai Magnolia Silver Award 2014 Michael Claussenille Kuvaaja: Vicente Serra

Kuopion kaupungin ja Shanghai Pudongin välinen ystävyyskaupunkitoiminta on saanut merkittävän tunnustuksen. Shanghain kaupunki on myöntänyt Kuopion Musiikkikeskuksenjohtaja Michael Claussenille arvostetun Shanghai Magnolia Silver Award 2014-palkinnon. Claussen on pitkään koordinoinut Kuopion ja Shanghain välistä ystävyyskaupunkitoimintaa ja luonut lukuisia kulttuuriyhteyksiä kaupunkien välille. 

Viisikymmentä henkilöä 22 maasta vastaanotti 4. syyskuuta hopeisen Magnolia -palkinnon kiitokseksi kaupungin kehittämisen eteen tekemästään merkittävästä työstä. Tänä vuonna palkittujen joukossa oli mm. Microsoft Corporaten Kiinan varatoimitusjohtaja David Chen Yhdysvalloista, Coca-Cola-yhtiön Shanghain johtaja Gordon Orr Hollannista, General Motors Kiinan johtaja Matthew Tsien Yhdysvalloista sekä ABB Kiinan johtaja Chunyuan Gu Ruotsista. 

Shanghain hallitus otti käyttöön kaupungin virallisen kukan, magnolian, mukaan nimetyn palkinnon vuonna 1989. Hopeisia, kultaisia tai kunniakansalaisen tunnustuksia myönnetään vuosittain ulkomaalaisille henkilöille, jotka ovat omalla toiminnallaan merkittävästi vaikuttaneet kaupungin sosiaaliseen ja taloudelliseen kehitykseen. Kuluneiden 25 vuoden aikana tunnustus on annettu 959 henkilölle. 

Kuopion kaupunki on ollut yhteistyössä Shanghai Pudongin kanssa jo vuodesta 2002. Ystävyyskaupunkisopimuksen Kuopion kaupunki ja Shanghai Pudong solmivat kesäkuussa 2012. Tahot ovat aikojen saatossa kehittäneet monipuolisia yhteistyömuotoja mm. liiketoiminnan, kouluyhteistyön ja kulttuuri saralla. Yhteistyön nimissä Kuopio ja Shanghai Pudong esittäytyvät säännöllisesti toistensa luona erilaisin tapahtumin. Tänä vuonna on Kuopion vuoro esittäytyä Shanghaissa lokakuussa, jolloin Shanghai Pudongin uudessa kirjastossa avataan Kuopiota koskeva näyttely. 

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi