_MG_9848

Vasemmistoliiton raisiolainen kansanedustaja Jyrki Yrttiaho ei asetu ehdokkaaksi ensi kevään eduskuntavaaleihin. Hän ilmoitti aikeistaan puolueen piirijärjestölle tänään.

Yrttiaho viestittää kannattajilleen ja häntä tukeneille järjestöille jatkavansa poliittista työtä periaatteita kunnioittavien tovereiden rinnalla ja osallistuvansa vaalityöhön täysillä.

”Vasemmistoliiton kannalta tulevat vaalit ovat haasteelliset. Tehdyt virheet on rehellisesti tunnustettava kannattajille ja äänestäjille. Takana on korpivaellus kokoomus-johtoisessa kuuden puolueen hallituksessa, vaalilupausten rikkominen ja leikkauspolitiikan tukeminen aina tämän budjettivuoden loppuun saakka. Vasta ensi vuoden budjettilinjasta puolueen eduskuntaryhmä kamppailee oppositioasemasta.

Hallituksessa puolueen eduskuntaryhmä tuki aiemmin arvostelemaansa EU:n kriisitukipolitiikkaa, hyväksyi kauaskantoisen talouskurisopimuksen, jonka perusteella EU-komissio sanelee jo ensi vuoden budjettilinjan, pakottaa uusiin leikkauksiin, kontrolloi eläkepoliittisia ratkaisuja ja muuta sosiaaliturvaa sekä  julkisen sektorin palkkakehitystä ym.

Turvallisuus- ja puolustuspolitiikassa puolueen eduskuntaryhmä sitoutui selontekoon, jossa sotilaallisen liittoutumattomuuden katsotaan tulleen mahdottomaksi. Selonteon pohjalta eduskunta pyritään ohittamaan saattamalla voimaan mm. Naton ja Suomen välillä allekirjoitettu ns. isäntämaatukisopimus, joka sisältää asiantuntijoiden mukaan perustuslakiristiriitoja. Niinikään selonteon mukaan Suomi sitoutuu EU:ssa antamaan ja vastaanottamaan sotilaallista apua, jos jokin jäsenmaa joutuu hyökkäyksen kohteeksi. Eduskunta sidottiin myös Suomen kansallisen  lainsäädännön Nato-harmonisointiin. Muutostarpeiden kartoitus valmistuu vielä tämän eduskuntakauden aikana.

Vain Vasenryhmän edustajat äänestivät eduskunnassa näitä sitoumuksia vastaan. Monet päätökset ovat olleet Vasemmistoliiton ohjelmalinjausten ja periaatteiden kanssa jyrkässä ristiriidassa”, Yrttiaho erittelee.

”Puolueen eduskuntaryhmässä jatkuu epänormaali tilanne. Vaikka oppositioon siirtyminen poisti kaikki poliittiset syyt kahden ryhmän olemassaololta ja perusteet minun ja edustaja Mustajärven Vasemmistoliiton eduskuntaryhmästä erottamiselta, eduskuntaryhmän johto haluaa hajaannuksen jatkuvan. Se on johtajuuskykyjen puutetta ja vahingollista puolueen vaalityölle”, Yrttiaho painottaa.

”Puolueen päätettyä osallistua äänestyksen jälkeen Kataisen kuuden puolueen hallitukseen ja kun oli päädytty minun ja edustaja Mustajärven erottamiseen eduskuntaryhmästä, meitä erotettuja kohtaan käynnistettiin parjauskampanja, joka jatkui seuraavana kesänä puoluejohdon yrityksenä erottaa puolueesta minut ja yhdistys, jonka jäsen olen. Kun tämä epäonnistui, eduskuntaryhmän johto on julkisuudessa toistellut vaatimusta sulkea minut ja edustaja Mustajärvi tulevien eduskuntavaalien ehdokaslistojen ulkopuolelle.

Varsinais-Suomen Vasemmistoliiton piiritoimikunta päätti kuitenkin 14.9.2014, että yhdistysten esittämien ehdokkaiden karsiminen ilman jäsenäänestystä olisi ollut puolueen sääntöjen vastaista ja tästä syystä listasi myös minut jäsenäänestykseen menevään ehdokaslistaan”, Yrttiaho kertoo.

”Kuten olimme minua ehdottaneiden yhdistysten kanssa keskustelleet, pidimme tärkeänä, että sääntöjen rikkomiseen ja syrjintään ei alistuta. Siksi ilmoitan kantani ehdokkuuteeni juuri nyt ennen jäsenäänestyksen järjestämistä”, Yrttiaho toteaa.

Vasemmistoliiton kansanedustaja Jyrki Yrttiaho vakuuttaa linjan pitävän ja eduskuntatyön jatkuvan normaalisti loppukauden. Hän kiittää äänestäjiään ja tukijoitaan. Tulevissa vaaleissa hän sanoo tukevansa uusia vereksiä voimia ja paikallispolitiikassa kokemusta ja näyttöjä hankkineita ehdokkaita.

”Paineita pitää kestää,  radikaalin vasemmistolinjan pitää – sanojen ja tekojen on kuljettava politiikassa yhtä jalkaa”, Yrttiaho summaa.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.