MLL_Nuorten_opas_vanhemmille

Maanantaina 22.9.2014 julkaistaan nuorten ero-opas vanhemmille. Opas on syntynyt MLL Tampereen osaston Lapsi ja ero -hankkeen (RAY 2012-2014) nuorisotyön tuloksena.

Ajatus oppaan tekemiseen lähti nuorista itsestään. Nuorten mielestä vanhempien käytöksellä ja toiminnalla eron hetkellä ja sen jälkeen on suuri merkitys erosta selviytymisen kannalta.

Opas sisältää nuorten autenttisia kokemuksia ja viestejä aikuisille sekä nuorten ideoimia ja ottamia valokuvia teemalla vanhempien ero.

Nuoret ovat osallistuneet oppaan tekoon eri tavoin. Pieni ryhmä nuoria on toiminut aktiivisesti hankkeen ajan kokemusasiantuntijoina ja tavannut toisiaan, osa on kertonut ajatuksistaan ja toiveistaan sähköpostitse tai yksilötapaamisilla. Nuorten ajatuksia on nimettömästi kerätty myös koulu- ja nuorisotilavierailuilla ja tutor- ja tukioppilaskursseilla. Osallistumisen muotoja ei ole haluttu liikaa rajata. Suomen Teatteriopiston nuoret ovat yhdessä muutaman kokemusasiantuntijanuoren kanssa ideoineet oppaan kuvitusta ja esiintyvät kuvissa itse.

Ajatuksena ei ole niinkään kuvata yksittäisten nuorten erokokemuksia vaan tuoda esiin useiden nuorten ajatuksia siitä, miten vanhemmat voisivat erota mahdollisimman hyvin. Nuorten viesteissä on paljon samankaltaisia asioita erilaisista kokemuksista a yksilöllisistä tarinoista huolimatta.

Opas on suunnattu erityisesti eroa pohtiville ja eronneille vanhemmille sekä aikuisille ammattilaisille, jotka kohtaavat työssään vanhempiensa eron kokeneita nuoria. Päättäjille opas tarjoaa tietoa nuorten kokemuksista ja halusta osallistua, vaikuttaa ja olla kehittämässä palveluita.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.