kontti03

Ukrainaan lähetetään 1124 vaatepaalia Kuvaaja: Niklas Meltio

Suomen Punaisen Ristin vaateapukuljetukset Tampereelta Ukrainaan viivästyvät. Vaateapukuljetuksia piti lastata tänään Tampereella, mutta apukuljetuksiin varatut rekat eivät ole päässeet paikalle. Avustusrekat oli määrä ajaa Ukrainasta Tampereelle ja sieltä takaisin Ukrainaan.

SPR:n logistiikkapäällikkö Pertti Rantasen mukaan rekat juuttuivat matkallaan Pietarin tulliin. Rantanen kertoi, että toinen kahdesta rekasta on päässyt jatkamaan matkaa Pietarista, mutta toinen on yhä tullissa. Hän ei tiennyt syytä Pietarissa koetuille ongelmille.

– Jotain tavallista tarkempaa syynäystä siellä nyt tehdään. En osaa sanoa, onko rekoissa lastia myös Suomeen tullessa. Tänne Tampereelle tullessa niiden pitäisi olla joka tapauksessa tyhjiä ja valmiina kuormamme lastausta varten, Rantanen kertoo STT:lle.

Rantanen arvioi, että avustuskuljetukset voivat viivästyä päiviä. Hänen mukaansa avustusrekat eivät ole Punaisen ristin vaan logistiikka-alan yritys DHL:n, jolta kuljetuspalvelu on hankittu. Rantanen aikoo selvittää korvaavan kuljetuspalvelun mahdollisuutta tilanteen ratkaisemiseksi.

SPR:n piti lastata tänään kaksi rekallista vaateapua Tampereen Kalkun logistiikkakeskuksessaan. Rekkojen oli määrä lähteä tänään Tampereelta Ukrainan Dnepropetrovskiin, joka sijaitsee noin 400 kilometriä Kiovasta itään.

Kuormaan oli kerätty valmiiksi yhteensä 1 124 vaatepaalia. Paalit seisovat nyt Kalkun logistiikkakeskuksessa. Alkuperäisen suunnitelman mukaan niiden arvioitiin olevan perillä loppuviikosta.

Tunnelma Kalkun logistiikkakeskuksessa oli aamulla hämmentynyt, kun ensimmäinen rekka ei saapunut sovitusti.

SPR:n mukaan Ukrainassa tarvitaan etenkin talvivaatteita.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.