”Aamun ruuhkaliikenne Helsingin busseissa sujui odotuksiin nähden sulavasti. Ruuhka ajoittui normaalia pidemmälle aikavälille, ja matkustajat löysivät tiensä lähijuniin ja metroa korvaaviin busseihin. Busseissa oli myös hyvin tilaa olosuhteisiin nähden”, HSL:n ryhmäpäällikkö Mika Häyrynen sanoo.

HSL suosittaa käyttämään mahdollisuuksien mukaan lähijunaliikennettä myös iltapäivän ja illan ruuhkaliikenteessä Itä-Helsinkiin suuntautuvilla matkoilla. Itäkeskukseen pääsee muun muassa matkustamalla junalla Oulunkylään, josta on tiheä bussiyhteys Itäkeskukseen linjalla 550X. HSL:n Reittioppaasta voi tutkia myös muita vaihtoehtoisia bussireittejä.

”Ohjaamalla osa matkustajista lähijuniin pystytään välttämään Rautatientorin liikenteen puuroutumista”, Häyrynen sanoo. ”HSL:n liikennetarkastajat ja oppaat ohjaavat matkustajia myös iltaliikenteessä, jotta bussiliikenne rullaa parhaalla mahdollisella tavalla”, Häyrynen kertoo.

Hyvä keino yrittää välttää ruuhkaa on myös ajoittaa oma matkanteko joko alkuiltapäivään  tai klo 18 jälkeen.

Raitiovaunu- ja metroliikenne käynnistyvät jälleen keskiviikkoaamun ensimmäisistä lähdöistä.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.