Toivakka_Lenita_Kokoomus_Etelä-Savo

Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Lenita Toivakka (kok.)

Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Lenita Toivakka tapaa Maailman kauppajärjestö WTO:n pääjohtaja Roberto Azevêdon24.9. Genevessä. Tapaamisessa keskustellaan kaupan vapauttamiseen tähtäävän Dohan kierroksen neuvottelujen tilanteesta Balin ministerikokouksen jälkeen.

”Suomi ja EU ovat sitoutuneita WTO:hon ja sen tavoitteisiin.  Vaikeuksista huolimatta laaja tahtotila Balin ministerikokouksen päätösten toimeenpanolle on olemassa. Suomen kaltaiselle kauppakansalle maailmankaupan vapautuminen on tärkeä tavoite, joka edistäisi paljon kaivattua talouskasvua”, toteaa Toivakka.

Toivakka tapaa Genevessä myös Suomen tukemien kauppa ja kehitys -järjestöjen International Trade Centerin (ITC) sekä Enhanced Integrated Framework -verkoston (EIF) johtoa. Suomen tuen tavoitteena on köyhimpien kehitysmaiden tukeminen niiden saamiseksi entistä vahvemmin kansainvälisen kaupan piiriin. Lisäksi Toivakka tapaa maailman henkisen omaisuuden järjestö WIPOn pääjohtajan Francis Gurryn. Suomi toimii tällä hetkellä WIPOn yleisneuvoston puheenjohtajana.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi