Bra bild pa Anna-Maja profil

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (rkp.)

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson on tyytyväinen, että naisiin kohdistuvan väkivallan ja perheväkivallan ehkäisemistä koskevasta Istanbulin sopimuksesta annettiin hallituksen esitys viime viikolla. 

– Istanbulin sopimus on tärkeä askel rikosten uhrien aseman parantamisessa. Samalla on selvää, että meillä Suomessa on edelleen paljon parannettavaa rikosten uhrien aseman edistämisessä, totesi oikeusministeri Anna-Maja Henriksson Sukevan vankilan 100-vuotisjuhlissa pitämänsä puheen yhteydessä. 

Oikeusministeriössä valmistunut luonnos rikosuhrimaksua koskevaksi laiksi on lähetetty lausunnolle. Rikoksentekijältä perittävältä rikosuhrimaksulla on tarkoitus kasvattaa rikoksen uhrien tukipalvelujen rahoitusta. 

– Rikosuhrimaksun tuotoilla voitaisiin esimerkiksi rahoittaa ympärivuorokautinen tukipuhelin väkivallan uhreille sanoo ministeri Henriksson. 

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi