carl-953x10241

Ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja Carl Haglund

Ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja Carl Haglund ottaa tällä viikolla vastuun liikunta- ja urheiluasioista opetus- ja kulttuuriministeriössä

Uudelleenjärjestely hallituksen sisällä tehdään vihreiden lähdön myötä. Haglund jatkaa myös puolustusministerinä.

– Urheilu ja liikunta ovat minulle lähellä sydäntä. Urheilulla ja liikunnalla on keskeinen merkitys meidän hyvinvoinnillemme. Liikunta on entistä tärkeämpi myös työn jaksamisen kannalta. Säännöllinen ja aktiivinen liikunta ovat ratkaisevan tärkeitä myös minun omalle jaksamiselle, toteaa Haglund joka innolla odottaa pääsevänsä työskentelemään taas urheilukysymysten parissa. Vuosina 2007-2009 Haglund toimi opetus- ja kulttuuriministeriössä muun muassa urheilukysymyksistä vastaavana valtiosihteerinä.

Haglundin mukaan on mielekästä päästä työskentelemään urheilun ja liikunnan pariin koska urheilu on niin kuntoliikunnan kuin huippu-urheilun seuraamisenkin kautta niin monelle suomalaiselle tärkeä asia. Urheilun ympärillä toimivaa järjestötoimintaa on tuettava. Urheilumenestyksillä taas on suuri merkitys suomalaiselle identiteetille eikä lasten ja nuorten urheilun ja huippu-urheilun edistäminen ole ristiriidassa, ne pikemmin tukevat toisiaan. Nuoret tarvitsevat esikuvia ja huippu-urheilu uusiutumista, sanoo Haglund.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.